Mikor arra ébredek éjjel, hogy fájnak a csontjaim, a mellkasom...sípol a tüdőm és a köhögés hatására egyéb dolgok landolnak az éjjeli tálban, akkor elgondolkodom, hogy ezt a "harcot" mennyivel könnyebb volt úgy vívni, hogy nem volt mindennapos fájdalom, nem voltak légzési nehézségek.


De vannak. S most, ezzel kell együtt élni?!

Igen.....s mert a fájdalom a lelkemet is rendesen próbára teszi, közben, iszonyat akaraterővel próbálom magam szinte visszatépni az útra amin elindultam....

Állati nehéz...... sokszor állati nehéz azzal együtt élni, hogy fáj.... de nem fájogat...hanem kőkeményen fáj.

Az intenzíven a sok cső és magas láz mellett nyilván nem a legszebb napjaimat éltem meg, de kaptam lelki útravalót..nem is keveset...

Tudjátok... mikor én úgy éreztem, hogy csökken a fájdalomtűrésem határa, megnyugtattak.... nem ...ezt most nem így kell felfogni...ez nem egy olyan helyzet, ami egyszerű... itt mindenki pontosan ezeket éli át.

S mikor egy nagyon jó lelkű és sokat tudó orvos azt mondja nekem, hogy mindenek előtt fent a fejben és a szívben kell rendet tenni....akkor rájön az ember, hogy mégiscsak jó az irány, csupán az idő, mint tényező a kérdőjel.

Türelem....int mindig a sógornőm és igaza van.... kedves mosolya mögött állandó feszültség és izgulás .... könnyek formájában mutatkozik... Ölelése aggódó.... de hát megértem....

......aztán lassan hat a fájdalomcsillapító és újra indul a gépezet... mikor már nem fáj annyira...mikor nem szakít, csak tompa az érzet, akkor tudok újra mosolyogni, tudok könnyebben járni.

Mosolyogni... nem kötelező csak ajánlott :-) de csak, ha őszinte..... ha fáj, akkor viszont azt kell mutatni.

Szerdán megyek RTG-re megint ...aztán remélem, hogy kiderül, mikor indulhat a kemoterápia....  :-)

Ez a harc még korántsem dőlt el...akármilyen fájóan is néz ki a zárójelentésem......

"Egy harcos nem keresi a fájdalmat, de ha a fájdalom eljön, felhasználja azt."

Dan Millman

A bejegyzés trackback címe:

https://hopesugar.blog.hu/api/trackback/id/tr215364123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása